BG  |  EN  
начало  |  новини  |  история  |  Достойни личности  |  настоятелство/съобщения  |  контакти  |  календар

РУСЕНСКОТО ЦЪРКОВНО НАСТОЯТЕЛСТВО ДАРИ АРМЕНСКИ ЛИТУРГИИ

05-11-2011

     И русенското арменско църковно настоятелство при храм "Сурп Аствадзадзин" се включи в дарителската кампания за своите духовни сестри и братя енориашите от Пазарджишката енория. Неотдавна русенци изпратиха като дар 50 броя от дадената под печат луксозна и изключително ценна като съдържание малка настолна книжка "Арменската литургия". Книжката съдържа арменски литургии по различни поводи. Преводът на книжката е направен от Ставрофорен свещеник Дирайр Хадавян, а консултант е скоропостижно починалият Протодякон Раффи Дердерян (светла му памет). Ползвани са материали и от труда "Мер Бадаракъ" на Католикоса на всички арменци Вазкен І.

     Ценното помагало ще ориентира и млади,и стари в бъдещите литургии, които ще се отслужват в новата църква "Сурп Степанос" и ще бъдат раздаденибезплатнона първите дошли в духовната обител енориаши. В случай, че не достигнатЦърковното настоятелство в Пазарджик ще се постарае да достави допълнително.

     От свое име и от името на енориашите, пазарджишкото църковно настоятелство благодари на своите сънародници от Русе за ценния духовен дар, който ще помогне на миряните да се докоснат до божиите помисли и послания.

 

новини

1915 - филм на Алек Мухибян и Гарин Хованнисян

Календар за 2016 г. на арменските църковни празници

Фатих Акин разказва за арменския геноцид в историческата драма "Раната"

Музикален диск с църковни химни

ЦЕННО ДАРЕНИЕ

НА 14 СЕПТЕМВРИ АРМЕНЦИТЕ ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ ЦЪРКОВНИЯ ПРАЗНИК СУРП ХАЧ /КРЪСТОВ ДЕН/ С ЪС СВЕТА НЕДЕЛНА ЛИТУРГИЯ

В ПЪЛНА ЦЪРКВА ДЕР КЕВОРК ХАЧЕРЯН ОТСЛУЖИ НЕДЕЛНА СВЕТА ЛИТУРГИЯ

УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ПОСРЕЩНАХА С ОСВЕТЕНО ГРОЗДЕ

ВАРТАВАР--ЯЗОВИР "БАТАК", 7 ЮЛИ 2013 ГОДИНА

Страница: 123456>
Арменска апостолическа православна църква "Сурп Степанос" гр. Пазарджик ул. "Антим І" № 8, 0878 984 226, 034 / 44 51 51, ел. поща: info@SurpStepanos.com