BG  |  EN  
начало  |  новини  |  история  |  Достойни личности  |  настоятелство/съобщения  |  контакти  |  календар

САИТ НА АРМЕНСКА ЕПАРХИЯ В САЩ ОТРАЗИ ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА НИ ЦЪРКВА

29-12-2011

                           В  Интернет сайта  на Източната Епархия на Арменската Апостолическа Църква в САЩ  в новинарската страница  на 22 декември 2011 г. се появи информация под заглавие "Нова арменска църква бе издигната в България". В нея се казва, че пазарджишката арменска общност има възможността да чуе отново Света литургия по повод откриването на новата арменска църква "Сурп Степанос", която отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Абгар Овакимян, архиерейски наместник на Епархията на ААПЦ в България. Споменава се, че арменците в Пазарджик са останали без духовен храм по времето на комунистическия режим още през 1969 година. Официалното откриване са уважили Негово Превъзходителство извънредният и пълномощен посланик на Република Армения в България Арсен Схоян, кметът на Пазарджик Тодор Попов, както и други държавни и местни официални лица. На финала се изтъква и фактът, че арменци  са населявали българските земи още  по времето на византийската ера, а днес техният брой в България е около 20 000.

                           За арменците от Пазарджик е голямо признание, че тази новина е намерила място в такъв сайт и че тя е обиколила необятните интернет пространства в Америка. За нас това е право да се гордеем и да имаме самочувствие от постигнатото всички заедно!

 

http://us1.campaign-archive1.com/?u=727aaae8ea56658ecf4a092d5&id=605fe7e59a

 

новини

1915 - филм на Алек Мухибян и Гарин Хованнисян

Календар за 2016 г. на арменските църковни празници

Фатих Акин разказва за арменския геноцид в историческата драма "Раната"

Музикален диск с църковни химни

ЦЕННО ДАРЕНИЕ

НА 14 СЕПТЕМВРИ АРМЕНЦИТЕ ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ ЦЪРКОВНИЯ ПРАЗНИК СУРП ХАЧ /КРЪСТОВ ДЕН/ С ЪС СВЕТА НЕДЕЛНА ЛИТУРГИЯ

В ПЪЛНА ЦЪРКВА ДЕР КЕВОРК ХАЧЕРЯН ОТСЛУЖИ НЕДЕЛНА СВЕТА ЛИТУРГИЯ

УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ПОСРЕЩНАХА С ОСВЕТЕНО ГРОЗДЕ

ВАРТАВАР--ЯЗОВИР "БАТАК", 7 ЮЛИ 2013 ГОДИНА

Страница: 123456>
Арменска апостолическа православна църква "Сурп Степанос" гр. Пазарджик ул. "Антим І" № 8, 0878 984 226, 034 / 44 51 51, ел. поща: info@SurpStepanos.com