BG  |  EN  
начало  |  новини  |  история  |  Достойни личности  |  настоятелство/съобщения  |  контакти  |  календар

АРМЕНЦИТЕ В ПАЗАРДЖИК ОТБЕЛЯЗАХА КОЛЕДА В НОВАТА СИ ЦЪРКВА

07-01-2012

                        Пазарджишките арменци се поздравиха за Коледа на 6 януари 2012 г. в новата си църква "Сурп Степанос ", огряна в светлините си. Църковното настоятелство се бе постарало да подсигури малки  подаръчета с лакомства за най-малките, а през деня от пловдивската църква "Сурп Кеворк " бе докарана и осветената вода. И тъй като нямаше свещеник, председателят на  Настоятелството Нерсес Ширинян импровизира, като произнесе "Хайр Мер", поздравявяйки всички сестри и братя с Рождество Христово и им пожела здраве и повече радостни мигове през Новата година и да не забравят никога, че са арменци. Сетне поднесе на дечицата малките пликчета с вкуснотии, а те отвърнаха на присъстващите в църквата с научените стихчета и песнички - къде на арменски, къде на български език. Сред присъстващите бяха и най-малките красавици - 11-месечната Бианка Мардиросян и 16-месечната Карина, батко й Алекс и по-големите Гергана Хугасян и Ованес Кумруян. Радостен бе фактът, че и младо поколение каки и батковци в лицата на Варсен Такворян, Розмари Берберян, Мартин Ашикян, Арто Бъздигян и Каприел Ширинян внасяха младежки дух в църковния салон.

                       Накрая всеки отнесе по домовете си от осветената вода - за здраве и живот, а църквата още дълго  сияеше, осветена в светлините си и известяваше на града с камбанния си звън, че тази вечер арменците посрещат Раждането на Богоизбрания.

 

новини

1915 - филм на Алек Мухибян и Гарин Хованнисян

Календар за 2016 г. на арменските църковни празници

Фатих Акин разказва за арменския геноцид в историческата драма "Раната"

Музикален диск с църковни химни

ЦЕННО ДАРЕНИЕ

НА 14 СЕПТЕМВРИ АРМЕНЦИТЕ ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ ЦЪРКОВНИЯ ПРАЗНИК СУРП ХАЧ /КРЪСТОВ ДЕН/ С ЪС СВЕТА НЕДЕЛНА ЛИТУРГИЯ

В ПЪЛНА ЦЪРКВА ДЕР КЕВОРК ХАЧЕРЯН ОТСЛУЖИ НЕДЕЛНА СВЕТА ЛИТУРГИЯ

УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ПОСРЕЩНАХА С ОСВЕТЕНО ГРОЗДЕ

ВАРТАВАР--ЯЗОВИР "БАТАК", 7 ЮЛИ 2013 ГОДИНА

Страница: 123456>
Арменска апостолическа православна църква "Сурп Степанос" гр. Пазарджик ул. "Антим І" № 8, 0878 984 226, 034 / 44 51 51, ел. поща: info@SurpStepanos.com