BG  |  EN  
начало  |  новини  |  история  |  Достойни личности  |  настоятелство/съобщения  |  контакти  |  календар

ДЕР ТАНИЕЛ ОТ АМЕРИКА ДАРИ БОГОСЛУЖЕБНИ КНИГИ

20-01-2012


          Три богослужебни книги - два църковни арменски календара за 2012 година, новогодишна картичка с благопожелания към пазарджишките енориаши и благославия за нашата църква пристигнаха в колет от Америка в отлично състояние. Пратката е дар от Дер Таниел, светско име Даниел Караджиян, от Америка и бе обещана от него преди Нова година. Божият пратеник на земята е познат и на пазарджишките арменци. Преди много години той служеше в пловдивската църква “Сурп Кеворк”, а след това замина отвъд океана и сега  практикува свещенослуженето си в две арменски апостолически църкви "St.Gregory" и "St.Paul" в Ню Йорк.
            Не след дълго отец Таниел ще направи още едно дарение на пазарджишката арменска църква "Сурп Степанос". Тогава  той ще  дари  Евангелие, два Часослова, Шарагноц и Авак шапат.
            Църковното настоятелство в Пазарджик изказва най-искрени  благодарности на   Дер Таниел, изразявайки същевременно и нагласата на арменските енориаши от града, като му пожелава крепко здраве, радост от живота, усмивката да не слиза от лицето му и нека  Бог го благослови за добрите му дела.
            Ще се радваме неведомите Божи пътища да го  доведат скоро и до Пазарджик, за да  отслужи  една Света литургия и в новия ни храм. Дай Боже!

 

новини

1915 - филм на Алек Мухибян и Гарин Хованнисян

Календар за 2016 г. на арменските църковни празници

Фатих Акин разказва за арменския геноцид в историческата драма "Раната"

Музикален диск с църковни химни

ЦЕННО ДАРЕНИЕ

НА 14 СЕПТЕМВРИ АРМЕНЦИТЕ ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ ЦЪРКОВНИЯ ПРАЗНИК СУРП ХАЧ /КРЪСТОВ ДЕН/ С ЪС СВЕТА НЕДЕЛНА ЛИТУРГИЯ

В ПЪЛНА ЦЪРКВА ДЕР КЕВОРК ХАЧЕРЯН ОТСЛУЖИ НЕДЕЛНА СВЕТА ЛИТУРГИЯ

УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ПОСРЕЩНАХА С ОСВЕТЕНО ГРОЗДЕ

ВАРТАВАР--ЯЗОВИР "БАТАК", 7 ЮЛИ 2013 ГОДИНА

Страница: 123456>
Арменска апостолическа православна църква "Сурп Степанос" гр. Пазарджик ул. "Антим І" № 8, 0878 984 226, 034 / 44 51 51, ел. поща: info@SurpStepanos.com